Spėjama, kad pirmieji vyno rinkiniai buvo naudojami dar senovės Mezopotamijoje.  Ši viena pirmųjų civilizacijų sandėliuodavo džiovintų datulių ir grūdų mišinius ateičiai. Kai jiems prireikdavo, tas koncentruotas cukraus mišinys būdavo sumetamas į vandenį ir natūralių mielių esančių ant datulių pagalba pradėdavo fermentuotis. Iš tikrųjų tai ir buvo pirmieji vyno rinkiniai.

Kita tiesa- gali būti pasakojime apie sauso įstatymo laikus 1919-1933 metais JAV, kai Kalifornijos Zinfandel (Italijoje ir mūsuose žinomas kaip primitivo) vynuogių augintojai siųsdavo dehidratuotas Zinfandelio vynuogiu plytas į Čikagą ir Niujorką  traukinių vagonais. Šios presuotos cukringos vynuogių plytos būdavo su stipriu perspėjimu: "DĖMESIO! Neįdėkite šitų vynuogių su penkiais svarais cukraus į 5 galonus vandens su mielėmis, nes mišinys susifermentuos ir pavirs į vyną, o tai yra NELEGALU!" Tuomet buvo sudėtingi ir pavojingi, kartu juokingi laikai būti vyndariu ir vyno vartotoju :)

Po 1960 atsirado pirmieji vyno rinkiniai. Tada rinkiniuose buvo kelios skardinės- pasterizuotų vynuogių sulčių, rūgšties ir  maisto papildai, taipogi mielės. Kai jau gaminiai susifermentuodavo ir tapdavo į vyna panašiais gėrimais, pastarieji buvo gan šlykštūs.

Visgi, vyno žmonės buvo užsispyrę, industrija augo, taip pat  augo ir Winexpert bei R.J. Spagnols įmonių vyno rinkinių verslas. 1980-ais Doug ir Ross Tocher’iai, Brew King įkūrėjai, nutarė, kad jie gali padaryti geriau. Broliai atsargiai sumaišė koncentratus su šviežiomis puikiomis vynuogių sultimis, tą mišinį gerai subalansavo, kaip kad būtų gatavame vyne ir taip panaikino papildomų pakuočių būtinybę. Tada jie aseptiškai supakavo tai į modernius sterilius maišus, taip išsaugodami sultyse visus aromatus ir kvapus. Va taip gimė modernus vyno rinkinys, taip gimė ir puiki vyno kokybė!

Dabartiniai vyno rinkiniai atvežti iš įvairių pasaulio vynuogynų: naudojant aukštos kokybės vynuogių sultis ir koncentratus, galima pasigaminti puiku Chardonnay iš Kalifornijos, Shiraz iš Australijos, Malbec iš Argentinos ar Čilės, Cabernet Sauvignon iš Naujosios Zelandijos. Šiuolaikiniai geros kokybės vyno rinkiniai turi puikų charakterį ir išskirtinumą pagal rūšis. Ilgalaikiai verslo kontraktai su garsiais ir geraisi vynuogynais, laiku nuskintos įvairių rūšių vynuogės, artimi darbiniai santykiai su augintojais ir brokeriais reiškia gerą ir kasmet gerėjančią rinkinių kokybę.