Vyno gaminimas namuose yra puikus, daug malonumų teikiantis laisvalaikio leidimo būdas. Visada galite pasidžiaugti su draugais, kad PATYS GAMINOTE savo puikų vyną. Ypač jei sulaukiate šilto žodžio ir pagyrimo. Daug vyno namie gamintojų Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje dalyvauja vyno gamintojų - mėgėjų varžybose ir laimi medalius. O laimėti juose medalį yra ypatingas įvertinimas.


Jei nutariate gaminti vyną namuose - pradinė investicija naudojant mūsų įrangą yra tikrai nedidelė. Tą įrangą galėsite naudoti daugybę metų. Ji tiks ir mūsų vežamoms sultims, ir pienių ar obuolių vynui iš savo sodo gaminti. Be to, procesas gaminant iš obuolių ar uogų, bus žymiai paprastesnis: juk gaminsite savo vyną jau įgiję patirties gaminant Savą vyną sekant griežtas vyno gaminimo instrukcijas iš Savo vyno rinkinių. Sekti instrukcijas ir patartina ir būtina, jei nenorite nusivilti, prarasti laiką ir gėrybes vyno gamybai.


Kai jau būsite įgudę, vyną pagaminti iš vyno rinkinio sumoje prireiks maždaug 2 valandų. Pradžioje, be abejo, truks ilgiau, bet kuo daugiau gaminsite, tuo viskas bus paprasčiau.


Pas mus parduodamame už 40€ vyno gamybos rinkinyje yra:

  1. pirminis fermentorius
  2. kamštelis ir oro spyna (burbuliatorius)
  3. žarnelė su vamzdeliu drenavimui (vyno perpylimui iš indo į kitą indą)
  4. hidrometras
  5. termometras
  6. milteliai sterilizuojančiam skysčiui pasigaminti


Be to, perkant pirmąjį sulčių rinkinį, mes jums padovanosime kamščius vynui subuteliuoti, kapsules butelio apdailai ir etiketes būtent tam vyno rinkiniui- po 30 vienetų (paprastai tiek gaunama vyno butelių iš sulčių rinkinio).


Antrinei fermentacijai atsigabenkite iš rūsio arba nusikelkite nuo aukšto seną stiklinį dar senelių naudotą vyno gamybai indą vynui  (jo reikia 23 litrų talpos, tokių ir daugiausia, o ant jo dugno dažnai parašyta 20 l.). Jei seneliai vyno negamino, gal rūpestingų tetų paklauskite, dažnai jos neturi kur dėti seno indo vynui gaminti. Jei vis tik neradote, galite nusipirkti "Moku vežu",  „Senukuose“ arba pas mus (mūsuose kainuoja 20€). Pirminė fermentacija trunka apie 7 dienas ir būsimą vyną, vyno mustą, antrinei fermentacijai reikia perpilti į kitą indą. Po antrinės fermentacijos (po dar 7-8 dienų) tame pačiame inde fermentaciją sustabdžius ir skaidrintojo įpylus indą pripildysite panašiu vynu beveik iki kakliuko, kad oro nebūtų daug, kad vynas nesioksiduotų. Visą eigą rasite instrukcijose, skyrelyje "svarbu žinoti"

Taipogi mes parduodame šiuos reikmenis vyndarystei (visur kainos su PVM):

 

  1. Sterilizuojantys milteliai 50 gr. ir 250 gr. kiekiais (2€ ir 5,11€)
  2. 23 l. plastmasinis indas antrinei fermentacijai- 29€
  3. Baltas kamštis antrinės fermentacijos indui- 3€
  4. Kamštis guminis su skylute (diametras 3cm.)- 1,1€
  5. 25 l. indas pirminei fermentacijai- 11€.
  6. Dangtis indui pirminei fermentacijai, su skyle- 2,9€
  7. Burbuliatorius (oro stabdis)- 1,7€
  8. 38 cm. butelio šepetys- 2€
  9. 45 cm. ilgio plastmasinis šaukštas- 3,5€
  10. Karbojaus šepetys su medine rankena- 3,3€
  11. Drenavimo žarnelė, 1 metras- 1,2€
  12. Nuleidimo kranelis, plastmasinis- 1,3€
  13. Vyno vagis- 15€
  14. Karbojaus valytuvas- 32€
  15. Hidrometras 5,9€
  16. Dvigubos skalės termometras- 4€
  17. Winemaster kamščiai po 30 vnt.- 4,5€
  18. Super kamščiai po 30- 4,7€
  19. Ferrari kamščiakišis su 2 rankenomis 32€
  20. Pastatomas ant grindų kamščiakišis 112€. Jo nuoma vienam buteliavimui- 6€
  21. Kapsulės (butelių antgaliai raudoni, žali, balti, auksiniai, po 1000 vnt. -35€, už 30 vienetų, vienam buteliavimui- 2,2€
  22. Etiketės kiekvienam mūsų vežamam vynui po 30 vnt. 4-6€
  23. Sodos metabisulfitas, 100 gr. indelis- 8,11€
  24. Potasium sorbatas, 25 gr. indelis- 7,55€
  25. Kempdeno pudra, 90 gr. indelis- 11,66€
  26. Skaidrintojas, vienam rinkiniui (20-25 litrams)- 1,7€
  27. Mielės vynui, indelis 10-čiai rinkinių (250 litrų)- 4,9€
  28. Mielės premijinės, burgundiškam vynui, pokelis vienam rinkiniui, 25 litrams- 1,5€