Y P A T I N G A I   A U K Š T O S   K L A S Ė S   V Y N A I

RAUDONIEJI

Lodi Old Vynų Zinfandelis

Daug kas Zinfandel vynuogę vadina amerikietiška vertybe, nors tai ta pati vynuogė kaip ir itališkasis Primitivo. Tą, didžiam amerikiečių nusivylimui, patvirtino ir moksliniai tyrimai. Tiesa, pagal DNR tyrimus tai nėra visai identiška vynuogė, bet ta pati, labai artima savo prigimtimi, veislė. Tai sausas, sodrus ir „tvirtas”, guvus raudonasis, vaisių skonio (juodųjų vyšnių), odos ir prieskonių aromato vynas. Old Lodi regionas Kalifornijoje yra pati populiariausia vieta Zinfandelio gamintojų ir garbintojų tarpe. Tai amerikos paveldo dalis, pasididžiavimas ir gelbėtoja "sauso įstatymo" metais. Apie džiovintas Zinfandelio plytas siunčiamas iš Kalifornijos į Niujorką ir Čikaga pasakojame mūsų dalyje "istorija"
Vynas tinka prie aštrios raudonos mėsos, aštrių dešrelių ir anties krūtinėlės.

Saldumas: sausas- pusiau sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutiniškai
2009 bronzos medalis

Kaina su PVM- 168€

Lodi Rančos 11 Cabernet Sauvignon

Sodrus, juodųjų serbentų, vyšnių, ąžuolo, pipirų ir prieskonių prisotintas raudonasis vynas. Pasižymi maloniais taninais ir elegantiškai liekančiu skoniu burnoje.
Labai tinka su aviena mėtų padaže arba pakeptais Portabelo grybais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: stipriai juntamas
2010 aukso medalis

Kaina su PVM- 168€

Napos slėnio Stag vietovės Merlot

Šilkinio ir švelnaus skonio struktūra. Juntamas vaisinis (slyvos) ir raudonųjų uogų aromatas su prieskonių užuominomis, švelnūs taninai.
Puikus su kiaulienos šonkauliukais arba jautienos kepsniais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis-pilnas
Ąžuolas: stipriai juntamas
2010 sidabro medalis 

Kaina su PVM- 168€

Sonomos slėnio Pinot Noir

Šilko skonio taninų, kurie primena triufelio, kepintos duonos, žolelių,  juodųjų serbentų, juodųjų vyšnių, juodųjų prieskonių ir aviečių skonį. Kiek primena kepinto ąžuolo kvapą. Gerai subalansuotas. Tinka prie įvairaus maisto.
Puikus su pakeptais portabelo grybais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis
2010 bronzos medalis

Šiuo metu pardavime neturime. 

RAUDONIEJI SU VYNUOGIŲ ODELIŲ IR SĖKLŲ PAKUOTE

Odelių ir sėklų pridėjimas fermentavimo procese yra puiki papildoma priemonė aromatui, taninams, spalvai ir skoniams nuryjant pagerinti. Mūsų rinkinio dėžėje prie 16,4 litrų kokybiškų vynuogių sulčių pakuotės pridedama tos pačios rūšies vynuogių odelių ir sėklų pakuotė (papildomi 1,6 litrų).

Petit Verdot iš Australijos

Vynas yra tamsiai ryškios vyšnių spalvos, jaučiasi prieskoniai, cukatai, prancuziško skrudinto ąžuolo, amerikietiško ąžuolo ir vaisių aromatai.
Rekomenduojamas prie žvėrienos, raudonos mėsos, dera prie sūrių.

Saldumas: sausas
Kūnas: pusiau pilnas
Ąžuolas: stiprus
Medalių dar neturi- naujas produktas.

Kaina su PVM- 162€

Tempranillo iš Ispanijos

Tamsios granato spalvos, sodrių taninų su šiek tiek rusvu atspalviu vynas dar neišlaikytas ilgai butelyje. Aromatas nėra labai smarkiai išreikštas, bet gali jaustis neintensyvūs braškių, aviečių, slyvų, trešnių ir mėlynių kvapai. Skonis- vidutinio sodrumo, kartais ir masyvaus stoto, rūgšties pojūtis silpnas iki vidutinio.
Vynas dera su kiauliena ir kitomis ant grotelių keptomis mėsomis, troškiniais, lašiša arba azijietiškais patiekalais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis 
Ąžuolas: vidutinis- sodrus
Medalių dar neturi.

Kaina su PVM- 162€

Nero D'avola iš Sicilijos salos

Tai populiariausios Sicilietiškos vynuogės, mėgstančios karštą salos klimatą vynas- labai intensyvus, sodraus stoto, sodrūs taninai, juntami įvairių uogų, ypač mėlynių ir juodųjų vyšnių, kadugių ir vulkaninio šlako aromatai. Daug kas lygina jį su Syrah vynu. Gamybos procese labai rekomenduojama odeles laikyti kuo ilgiau pirminiame fermentoriuje, o jei odelės persipils į antrinį fementorių, palikite jas ten. Tai modernus Nero D'avola vynuogės fermentavimo būdas taikomas saloje siekiant sušvelninti taninus.
Rekomenduojama patiekti prie jautienos, žvėrienos, kietųjų sūrių su pipirais. 

Saldumas: sausas- pusiau sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis
Medalių dar nėra

Kaina su PVM- 162€  

Malbec- Shiraz iš Čilės

Puikiai subalansuotas Malbec ir Shiraz vynuogių cuve iš Čilės. Jame juntamos gaivių raudonųjų uogų, slyvų, pipirų ir kavos aromato natos, taninai švelnūs kaip ir dera Shiraz vynuogei.
Vynas puikiai dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais, sūriais ir gražiu vakaru. 

Saldumas: vidutinis
Kūnas: pilnas- vidutinis 
Ąžuolas: lengvas- vidutinis

Kaina su PVM- 162€

 

 


BALTIEJI

Gevurtztraminer iš Mozelio slėnio Vokietijoje

Gevurtztramineris yra gaivinantis, gerai subalansuotas, vidutinio tirštumo vynas, su malonia stipraus kvapo egzotiškosios lyčio gėlės ir turtingos tekstūros kombinacija. Visa tai vyną daro galingą, intensyvų ir įsimintiną.
Tinka su aštriais viščiuko arba daržovių patiekalais.

Saldumas: beveik sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: nėra
2010 bronzos medalis

Kaina su PVM- 168€

Sauvignon Blanc iš Naujosios Zelandijos

Sudėtingas, viliojančio agrastų, žolelių, rožinio greipfruto, šviežiai pjautos žolės, smidrų, laimo lapų ir pasijos gėlių aromato. Aromatai ilgai laikosi ir virsta žolės ir juodųjų serbentų lapų kvapais. Vynas „traškus“ ir sausas.
Labai tinka su austrėmis, šukutėmis, lašiša, aštriu kinų maistu, smidrais, žolelėse keptu viščiuku ir krabais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: nėra
2010 aukso medalis

Kaina su PVM- 168€

Chardonnay iš Dry Creek slėnio prie Rusų upės Kalifornijoje (be ąžuolo)

Šviežio skonio, gerai subalansuotas, išlaiko tipiškas tropinio, citrusinio aromato ir skonio Chardonnay charakteristikas.  Vaisinis vynuogės aromatas šį vyną persmelkia kiaurai ir išsaugo turtingą, apvalų (pilnos burnos) pojūtį ilgam, o „traškiame“ gurkšnyje nesijaučia ąžuolo įtakos.
Tinka beveik prie daugelio vakarienių: tiek su keptu viščiuku, šviežia lašiša, omaru arba su kreminėmis padažo pastomis.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis-pilnas
Ąžuolas: nėra
2010 sidabro medalis

Kaina su PVM- 168€

Rizlingas iš Kolumbios slėnio Vašingtono valstijoje

„Vidutinio kūno“ vynas, siūlantis šviežius aromatus. Geriant vyną burna tarsi pripildoma prinokusių persikų ir abrikosų skonio. Truputį pasaldintas su Susse Reserve, kad suteiktų vaisių skonio ir saldumo.
Tinka su jūros gėrybėmis ir keptu viščiuku.

Saldumas: beveik sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: nėra
2010 sidabro medalis

Kaina su PVM- 168€

Pinot Gris iš Jakimos slėnio Vašingtono valstijoje

Vynas siūlo šviežią prinokusio meliono, traškaus žalio obuolio ir patrauklaus gėlių kvapo aromatą. Tai elegantiškas, kremingo nurijimo vynas pridengtassantūriu traškumu, dėlto tinka veik visiems maistams.
Labai tinka su pesto, geldelėmis arba kremingais sūriais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: nėra
2010 bronzos medalis

Šiuo metu pardavime neturime.

A U K Š T O S   K L A S Ė S   V Y N A I

RAUDONIEJI

Malbec iš Argentinos

Ši vynuogė yra Argentinos pasididžiavimas - tvirta, gero vaisių struktūros aromato, „vidutinio kūno“, vešlaus raudonųjų ir juodųjų uogų prieskoninis vynas.
Patiekiamas su laukinės žvėrienos šiupiniais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis
2009 sidabro medalis

Kaina su PVM- 115€

Cabernet  Sauvignon iš Australijos

Tai drąsus, iškilaus vaisių aromato vynas, kuriame ypač jaučiamos vyšnios, avietės ir juodieji serbentai, šiek tiek ąžuolo, turtingas ir koncentruotas, pasižymintis gera taninų struktūra.
Rekomenduojamas trumpam laikymui, skanus su raudona aromatinga mėsa (jautiena)

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis
2009 sidabro medalis

Kaina su PVM- 116€

Merlot iš Prancūzijos

Klasikinio prinokusių raudonų uogų skonių paletė, vidutiniški taninai. Gilaus rubino spalvos, jaučiasi uogos ir ąžuolas.

Saldumas: pusiau sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis 

Kaina su PVM- 115€

Pinot Noir iš Naujosios Zelandijos

Geriausias Naujosios Zlandijos Pinot Noir. Delikataus žibuoklių aromato, raudonų vaisių, primenančių vyšnias, žemuoges ir avietes skoniu, su švelniais taninais, vos kutenančiais jūsų gomurį nuryjant, o vos pagaunamos skrudintos vanilės poskonis kviečia dar ir dar jo ragauti.
Puikiai dera su mėsomis, kalakutiena ir lašiša.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis
2009 metų bronzos medalis

Kaina su PVM- 117€

Amarone iš Italijos

Gilaus raudono rubino spalvos vynas. Skonis tartum karstelėjusio žemės saldumo, palengvinantis sodrų taninų kiekį. Rinkinyje yra sulčių ir vynuogių ževelių paketai.
Puikus su intensyviais ir aromatingais mėsos kepsniais, arba su pasta gardinta mėsos padažais. 

Saldumas: pusiau saldus
Kūnas: pilnas
2010 metų aukso medalis

Kaina su PVM- 168€

Luna Rosa iš Veneto regiono Italijoje

Didžiulis, "drąsus", turtingas vynas iš Veneto regiono, su gausybe taninų ir ąžuolo.
Puikus su nepilnai pakeptomis mėsomis ir mėsos šiupiniais.

Saldumas: sausas
Kūnas: pilnas
Ąžuolas: pilnas

2010 metų sidabro medalis

Kaina su PVM- 117€ 

Montepulciano iš Italijos

Tai drąsus, iškilaus ir gyvo aromato vynuogių iš rytų-centrinės Italijos vynas, kuriame ypač jaučiamos juodosios gervuogės, šiek tiek ąžuolo, tamsus, turtingas ir koncentruotas, pasižymintis gera taninų struktūra, nors ir švelnus, pilno kūno ir geriant maloniai užpildo burną.
Rekomenduojamas trumpam arba vidutiniam laikymui, skanus su pastomis ir veršiena.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: vidutinis
2011 sidabro medalis

Kaina su PVM- 117€

BALTIEJI

Pinot Grigio iš Italijos

Šviesus, traškus, sausas baltas vynas su kvepalų ir gyvybingų citruso ir migdolų prieskonių aromatų kvapu.
Puikus vynas gurkšnojimui.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutiniškai lengvas
Ąžuolas: nėra
2010 metų sidabro medalis

Kaina su PVM- 114€

Chardonnay iš Čilės

Nors vynuogė kilusi iš Prancūzijos Burgundijos- "naujus namus" ji sėkmingai rado ir naujajame pasaulyje: Kalifornijoje, Australijoje, Čilėje. Daugelio nuomone chardonnay vynmedžiai yra geriausi vynmedžiai balto vyno gamybai. Gal ir taip. 
Jums siūlomas chardonnay yra "Vidutinio kūno", gražios spalvos ir švelnaus kalnų aromato chardonnay su guviomis obuolio ir citrinos, greipfrutų ir ananasų natomis. Jei pavyks šį vyna palaikyt buteliuose ilgėliau (abejojam, nes skanu :)), galėsite pajusti medaus ir skirtingų riešutų aromatus, spalva įgauna aukso, net gintaro intensyvumą.
Tinka su žuvimi ir jūros gėrybių patiekalais.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: lengvas 

Kaina su PVM- 114€

Chardonnay/Semillon

Įdomus klasikinio, ypač Australijoje populiaraus šių dviejų vynų cuve, suteikiantis vynui struktūrą, kompleksiškumą ir gylį, "kūną" ir savotišką charakterį. Sausas, "vidutinio kūno", su gerai išbalansuotais vaisiais ir ąžuolu, gausus rūgščių ir netgi mineralų skonio vynas. Semillon vynuoge prigesiną intensyvią chardonnay spalvą ir pagyvina charakterį. Tikrai geras kūrinys.
Rekomenduojame su keptu viščiuku ir kalakutu. 

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutiniškas
Ąžuolas: vidutiniškas
2010 metų bronzos medalis

Kaina su PVM- 113€

Johannisberg sausasis rizlingas

Ši vynuogė tinka ir sausiems ir saldesniems vynams gaminti. Vynuogė kilusi iš Vokietijos, bet labai populiari Šiaurės Amerikoje ir Pietu Afrikos Respublikoje. Būkite atsargūs pikdami rizlingus iš šiltų kraštų- jie neturi gaivumo. Šis rizlingas iš Vokietijos yra puikaus gėlių aromato su citrusinių vaisių, obuolių ir saldainių ilgai išliekančiais burnoje prieskoniais, traškus, švarus, gaivinantis baltas vynas.
Labai tinka prie jūros gėrybių ir kiaulienos.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis- lengvas
Ąžuolas: nėra
2010 metų aukso medalis 

Kaina su PVM- 114€

Piesporter iš Mosel-Saar-Ruwer regiono

Amfiteatriški tos vietovės vynuogynų reljefai yra tobuli ir subrandina "skambias", delikačias, medaus skonio vynuoges. Mūsų atsivežta versija turi klasikinio aromato ir magiško kvapo pagarbų vyną vokiškame stiliuje- tą užtikrina rinkinyje esanti f- pakuotė (susse reserve) ir pakelis džiovintų šeivamedžio žiedų.

Labai tinka prie jūros gėrybių, pastų ir šiaip gurkšnojimui karštą vasaros dieną.

Saldumas: sausas
Kūnas: vidutinis
Ąžuolas: nėra
2011 metų sidabro medalis 

Kaina su PVM- 114€

R O Ž I N I A I

Baltasis Zinfandel iš Kalifornijos

Tai mus ir mūsų lankytojus "Vyno dienose" nustebinęs vynas. Daug vyno mėgėjų teigė, kad tai buvo geriausias salėje rožinis vynas. Sunku patikėt, bet klientas visada teisus :).
Pats populiariausias JAV rožinis vynas yra Zinfandel rožinis. Maža to, daugybė amerikiečių galvoja, kad Zinfandel yra baltųjų vynuogių veislė. Bet kuriuo atveju, ši vynuogė gali būti vadinama Kalifornietiškąja vynuoge, o šiaip pasaulyje jos auginama labai nedaug.
Žinia, kad rožinis vynas paprastai gaminamas, kai sultis išgauname vos sutraiškius vynuoges, arba jų savitekiu būdu, kai sultys atsiranda švelniai spaudžiant vynuoges savo svoriu, beveik nepažeidžiant jų žievelės ir kaip mat atskiriant nuo odelių ir sėklų, arba palaikant su odelėmis labai neilgai, kol sultys įgauna rožinį atspalvį ("blush" angl., rausvas).
Šis vynas yra lengvas, švelnus, aromatingas karštos vasaros gėrimas. Vynas gali jus apgauti ir apsvaiginti to nė nepastebint- toks jis malonus: aviečių, meliono, braškių kompoto spalvos ir aromato.
Tinka su lašiša (net vizualiai), pastomis (netgi jei jos su špinatų ar pipirų priedais), sūriais, salotomis, kumpiu.

Saldumas: salstelėjęs (nors ir sausas)
Kūnas: vidutinis- lengvas
Ąžuolas: nėra

Kaina su PVM- 114€ 

 

S P E C I A L Ū S   V Y N A I

Port iš Portugalijos

Šio rinkinio pagalba iš 12,3 litrų pasigaminsite 11,5 litrus Port rūšies vyno. Paprastai į Port vyną prieš pat fermentacijos pabaigą reikia įpilt brendžio, taip pasiekiama reikiama alkoholio koncentracija (apie 20%). Gan saldus, desertinis vynas, jį galima brandinti ir kelioliką metų, mat aukšta alkoholio koncentracija neleis vynui sugesti. Skoniai šilti, malonūs; figos ir slyvų, šokolado ir vanilės aromatai vyną paverčia malonumu gėrėtis.
Tinka prie mėlyno sūrio ir graikinių riešutų.

Saldumas: labai saldus
Kūnas: pilnas
Ąžuolas: vidutinis

Kaina su PVM- 80€